Yaz Okuluna giden Öğrenciler Çok Daha Başarılı Oluyor! Peki Neden?

Feb 9, 2024
İÇİNDEKİLER
Formu doldur, İngilizce öğrenme serüvenin başlasın!
Aydınlatma metnini kabul ediyorum.
Ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.
Bir hata oluştu. Lütfen tekrar deneyin.

Yaz tatili hep var mıydı, bu uygulama nasıl başladı?

Bu yazımızda çocuklarımızın yaz aylarını tamamen okuldan uzaklaşarak mı geçirmeliler, yoksa kendilerini geliştirmek için yaz okulları gibi ekstra eğitim almalılar mı buna bakacağız. Bu iki seçenekten hangisinin daha faydalı olduğunu yazının devamında istatistiklerle çok net bir şekilde açıklayacağız, sonuç çok net.

Yazımızın kaynağı, ünlü eğitimci Selçuk Şirin’in geçtiğimiz günlerde yaz tatili ile yazdığı bu yazı.

Yaz tatili tarım toplumundan kalma bir alışkanlık olarak hayatımızda varlığını sürdürüyor. Geçtiğimiz yüzyıllarda toplumun ana gelir kaynağı tarım olduğundan yaz aylarındaki hasat mevsiminde okullara ara verilerek çocuklarına aileleriyle destek vermesi amaçlanmıştı. Bu karar o zamanın şartlarına göre gayet uygun bir karar olmakla birlikte günümüzde sorgulanmaya başladı. Bunun sonucunda da özellikle gelişmiş ülkelerde tatil süreleri gittikçe azaltılmaya başlandı. Sebebi ise; Öğrenme Kaybı.

Tatilde Öğrenme Kaybı

Artık tarım toplumu olma özelliğimizden gittikçe uzaklaşırken çocuklarımız apartman dairelerinde günlerini büyük oradan boş geçiriyor. Diğer ülkelerdeki çocuklar okula giderken çocuklarımızın evlerde boş durması globalleşen dünyada onların geleceğini tehlikeye atıyor, yaşıtlarında geri kalmasınına neden oluyor. Yaşıtlar demişken, diğer ülkelerde yaz tatilinden arta kalan zamanlarda çocuklar kaç gün okula gidiyor?

  • Türkiye: 180
  • Kore: 220
  • Japonya:210
  • Singapur: 193
  • Finlandiya: 190
  • Almanya: 190

Bu ülkelerin hepsinin gelişmiş ülke olduğunu göz önünde bulundurursak bir şeyleri doğru yapıyor gibiler. Bu ülkelerin bir diğer ortak özellikleri ise her geçen yıl yaz tatili sürelerini kısaltarak eğitime daha fazla vakit ayırmaları.

Biz Kendimiz Ne Yapabiliriz?

Gelişmiş ülkelerde okul süreleri kısa ancak bizde değil. Ancak devletten böyle bir yenilik beklemek yerine yapabileceğiniz çok daha verimli çözüm var; Yaz okulları…

Yaz tatilinde çocuklarımızın eğitimini destekleyecek, onlara özellikle okulda tam öğretilmeyen konularda eğitim aldırmak çok kıymetli. Bu noktada çocuğunuzun geleceğine en büyük faydayı sağlayacak ve okulda verimli bir şekilde öğretilmeyen bir konu var, tahmin edin. İngilizce!

Çocuklarımız senelerce okula gitseler de bu alanın üzerine özellikle düşen bir okula gitmiyorsa (genellikle bunlar özel okul oluyor) İngilizceyi senelerce bir türlü öğrenemiyorlar. O zaman çareyi okulda değil, dışarıda bu işi profesyonel ve yenilikçi yöntemlerle yapan uzman kişilere başvurmak gerekiyor.

Yaz Okuluna Giden Çocuklar Daha Başarılı Oluyor!

Aşağıdaki grafiğe baktığınızda göreceğiniz gibi yaz aylarını keyifli yaz okulları ile geçiren öğrenciler, okul hayatlarında ve kariyerlerinde yaşıtlarından çok daha başarılı oluyor. Bunun sebebi çocukların okul dışında daha kaliteli eğitimler alması ve yaşıtlarının boş geçirdiği tatil dönemleri keyifli ve öğretici eğitimlerle geçirmeleri.

Bunu hepimizin bileceği şu hikaye ile destekleyebiliriz. Öğrenciyken 3 aylık yaz tatillerinden döndüğümüzde sanki önceki yıllarda öğrendiğimiz her şeyi unutmuş, sıfırdan başlıyor gibi hissederdik.

İşte tatillerini keyifli ve öğretici yaz okullarıyla geçiren çocuklar bu sendromu yaşamadan başarıyla eğitim hayatlarına devam ediyorlar.

Çocuğunuz Yeni Okul Dönemine İngilizce Konuşarak Başlasın!

Lingu olarak çocuklara İngilizce öğretmek konusunda uzmanlaşmış öğretmenlerimizle Çocuklar İçin İngilizce Yaz Kampını başlattık. Kamp boyunca sıradan eğitim sistemlerini bir kenara bırakıp, çocuğunuzun kendisine en uygun ve eğlenceli bir şekilde İngilizce öğrenmesini sağlıyoruz.

İngilizce yaz okulu onlarca öğrenciye okuldan alamadıkları deneyime dayalı İngilizce eğitimi alma fırsatı sunuyor. Peki bu eğitimleri sıradan okul eğitiminden ayıran şeyler neler?

Lingu Çocuklar İçin İngilizce Online Yaz Okulu

Lingu uzman öğretmenleri ile eğlenceli ve modern bir İngilizce yaz okulu eğitimi sunuyor. Bu nasıl yaptığımıza gelin beraber bakalım:

Online eğitim

Online eğitimle çocuklarınızın en verimli araçları kullanarak interaktif bir şekilde İngilizce öğrenmesini sağlıyoruz. Ders kayıtlarını sonrasında velilerle paylaşarak da çocuğunuzun derslerini takip etmenizi sağlıyoruz.

Seviyelere göre eğitim

Programa başlarken çocuğunuza için hazırladığımız seviye tespit görüşmesi ile çocuğunuza en uygun öğrenme şeklini ve müfredatı özel olarak belirliyoruz. Seviye tespit görüşmesi dedik çünkü küçük yaştaki çocuklarda sınav sistemi pedagojik olarak doğru olmadığından öğretmenlerimiz birebir görüşme ile çocuğunuzun seviyesini belirliyor.

4-5 kişilik özel sınıflar

Çocuklarınızla 4-5 kişilik sınıflarda özel olarak ilgilenerek sınıftaki her bir öğrencinin dersten maksimum verimi almasını sağlıyoruz. Çocuğunuz için hazırlanmış özel müfredatıyla en benzer müfredata sahip çocuklarla aynı sınıfta birleştirerek öğrenme verimliliğini artırıyoruz.

İngilizce yaz okulu tarihleri (7 hafta)

Yaz okulumuzun tarihleri aşağıdaki gibidir:

  • Başvuruların açılması: 13 Temmuz
  • Eğitim başlangıç: 24 Temmuz
  • Eğitim bitiş: 8 Eylül

Sınırlı kontenjan

Çocuklarımızla birebir ilgilenmek istediğimiz için katılımı kontenjan ile sınırlı tutuyoruz. Bu yüzden başvuru için eli çocuk tutmakta fayda var :) 

Çocuklar İçin İngilizce Yaz Okulu

İngilizce yaz okulu başvurularımız başladı! Eğer siz de çocuğunuzun en yeni teknolojilerle evinden çıkmadan bilgisayar / tablet / telefon ile kolayca 7 hafta içerisinde İngilizce öğrenmesini istiyorsanız hemen aşağıdaki bağlantılardan kayıt olabilirsiniz. 

Başvuru sayfası: https://www.lingu.com.tr/cocuklar-icin-ingilizce-yaz-okulu

Sayfanın en altındaki formu doldurabilirsiniz.

Yazıyı buraya kadar okuduğunuz için sizlere %10’luk bir indirim de sunuyoruz. Detay sayfasındaki formu doldururken not kısmına “YAZOKULU10” kodunu yazarsanız arkadaşlarımız sizlere bu indirimi sağlayacak. 

Hadi, bu fırsat kaçmaz!

Çocuğunuz için bol öğrenmeli bir yaz diliyoruz.