İngilizce öğrenmek için dizi önerisi (5 Dizi) 2023

Jun 20, 2024
İÇİNDEKİLER
Formu doldur, İngilizce öğrenme serüvenin başlasın!
Aydınlatma metnini kabul ediyorum.
Ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.
Bir hata oluştu. Lütfen tekrar deneyin.

İngilizce öğrenmek için dizi önerisi (5 Dizi) 2023

İngilizce öğrenmek ve akıcı bir şekilde konuşmak için İngilizceye çokça maruz kalmanız gerekmektedir. İngilizceye maruz kalmanın en iyi yollarından biri de İngilizce dizilerdir. Bu yazıda sizlerle İngilizce öğrenmek için 5 dizi önerisi paylaşacağız. 

Neden İngilizce Dizi İzlemeliyiz?

İngilizce dizi izlemek beynimizi İngilizceye olabildiğince maruz bırakmak ve günlük diyaloglara alışmasını sağlamaktır. Tıpkı bizlerin küçük yaşlarda Türkçeyi çevremizden duyarak, sürekli maruz kalarak öğrenmemiz gibi. Bu sebeple İngilizce dizi izlemek İngilizce öğrenmek için oldukça önemli bir çalışma biçimidir.

İngilizce Dizileri Nasıl İzlemeliyiz? (İngilizce Alt Yazı & Türkçe Alt Yazı)

İngilizcemizi geliştirmek için İngilizce dizi izlemeliyiz, burası tamam. Ancak nasıl izlemeliyiz. Türkçe dublaj cevaplarını yavaşça yere bırakıp diğer seçeneklerden devam ediyoruz 🙂

Türkçe Alt Yazılı İzlemek

İngilizce dizileri genelde Türkçe alt yazılı izleriz. Ancak Türkçe alt yazılı izlediğimizde beynimiz kolaya kaçarak direk ekranda gördüğü Türkçe anlamı alıyor ve kulağımıza gelen İngilizce replikleri çözümlemeye çalışmadan hızlıca basit yoldan ilerliyor. Ancak İngilizce dizi önerileri yaparken bizim amacımız İngilizce konuşmaları duymak ve bunları çözümlemeye çalışarak kulak aşinalığı edinmek, anlama becerimizi geliştirmek.  Böyle olunca da yıllarca İngilizce dizi izlesek de biz hep ekrandaki türkçe yazıyı okuduğumuz için İngilizce seviyemizdeki gelişim çok yavaş oluyor.

İngilizce Alt Yazılı İzlemek

Aşağıda sizin için yaptığımız İngilizce dizi önerilerini İngilizce alt yazılı izlerseniz Türkçe alt yazılı izlemenize göre çok daha fazla eğitici olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Bunun sebebi beynimizin Türkçe metinlerden ziyade İngilizce konuşmalara odaklanacak olması ve cümleleri anlamak için çaba sarf etmesinin gerekecek olmasıdır. Bu sebeple İngilizce dizileri İngilizce alt yazılı izlemenizi tavsiye ediyoruz. Arada çıkan bilmediğiniz kelimeleri not ederek sonradan tekrar etmeniz de oldukça öğretici olacaktır.

İngilizce Öğrenenler için 5 Dizi Önerisi

Lingu dil okulu olarak onlarca öğrencimize sürekli dile maruz kalmalarını ve İngilizcelerini 4 beceri odaklı geliştirmeleri için yardımcı oluyoruz. İngilizcedeki 4 beceriden biri olan dinleme becerisi sürekli İngilizceye maruz kalmakla en kolay gelişmektedir. 

Öğrencilerimizden çok sık aldığımız sorulardan biri “ hangi dizilerden İngilizce öğrenilir” anlamındaki sorular oluyor. Biz de kendi öğrencilerimize önerdiğimiz İngilizce dizileri bu yazı aracılığıyla sizlerle paylaşmak istedik. 

Lingu dil okulunun 4 beceri geliştiren özel İngilizce eğitimi hakkında bilgi almak için burada bize ulaşabilirsiniz.

Friends

Klasik diyebilirsiniz ancak Friends bu listenin ilk sırasında olmayı içerisinde geçen diyalogların güncel hayata yakınlığı doloyısıyla İngilizce öğrenmek için dizi önerilerinin başında geliyor. Friends izleyerek İngilizce öğrenme hızınızı artırabilir ve günlük ifadeleri daha hızlı öğrenebilirsiniz.

Friends’in içerisinde çok fazla şaka olduğunda kelime ve ifadeleri oldukça fazla oluyor. Tekrarlanan ifadelerin olması da sizlerin bu ifadeyi daha çabuk öğrenmeniz anlamına gelmektedir.

Gossip Girl

bu diziyi seçmemizin en önemli nedeni olayların bir hikaye anlatıcı tarafından anlatılmasıdır. Bu anlatıcının dilinden çıkan diyaloglar İngilizce öğrenmeye çalışan bizler için çok daha açıklayıcı oluyor.

Gossip Girl' cast then and now: Blake Lively, Kristen Bell and more
gossip girl ile ingilzce öğrenmek

How I Met Your Mother

Bu dizide de yine Gossip Girl’de olduğu gibi olayları dışarıdan anlatan bir hikaye anlatıcısı var. Bu sayede siz diziyi bir hikaye akışı gibi izlerken ekrandaki görüntülerle akışı daha iyi bağdaştırarak İngilizce kelimelerin bağlamlarını oluşturuyorsunuz.

The Mentalist

Polisiye alanındaki bu dizide hukuk ve dedektiflik alanında birçok kelime öğrenebilirsiniz. Ayrıca hikayenin akıcılığı ise sözleri duyduklarınızı daha iyi anlamlandırmaya itecektir.

Mr. Robot

Özellikle yazılım alanında çalışan kişiler yazılım İngilizcelerini geliştirmek için bu diziyi izleyebilirler. Bizle birçok soru geliyor, yazılımcı olmak için İngilizce öğrenmek gerekli mi diyerek. Bizlerde bu soruyu detaylı bir blog yazısı ile açıkladık.

İngilizce Öğrenmek İçin Animasyon Dizi Tavsiyesi (2 Bonus)

Rick and Morty

Rick and Morty, çılgın bilim adamı Rick ve torunu Morty'nin maceralarını anlatır. Animasyon dizileri arasında hem eğlenceli hem de öğretici bir seçenektir.

Who Is Voicing 'Rick and Morty' Instead of Justin Roiland?
rick and morty ile ingilizce öğrenmek

BoJack Horseman

BoJack Horseman, eski bir televizyon yıldızının hayatını ve depresyonla mücadelesini anlatır. Derin ve anlamlı diyalogları ile ileri seviye dil öğrenicileri için harikadır.

How BoJack Horseman became the 21st Century's best animation
bojack horseman ile ingilizce öğrenmek

Dizi İsimlerini Kaydedin

Burada saydığımız dizi isimleri sizin için özenle seçtiğimiz diziler oldukları için İngilizce öğrenmek için dizi önerileri olarak kaydetmeniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi dizleri İngilizce öğrenmek için dizileri İngilizce alt yazıları ile izleyerek bilmediğiniz kelimeleri not alabilirsiniz. Daha sonrasında bu kelimeleri düzenli tekrarlarla öğrenebilirsiniz.

Lingu dil okulunun 4 beceri geliştiren dünya çapında İngilizce öğretmenmek için kullanılan yöntemleri hakkında detaylı bilgi almak için bize buradan ulaşabilirsiniz.