İngilizce Konuşturan Teknik - İletişim Odaklı İngilizce (CLT) Nedir?

Apr 28, 2024
İÇİNDEKİLER
Formu doldur, İngilizce öğrenme serüvenin başlasın!
Aydınlatma metnini kabul ediyorum.
Ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.
Bir hata oluştu. Lütfen tekrar deneyin.

Merhaba değerli okurlarımız, bu yazımızda sizlere İngilizce öğrenmede oldukça önemli olan aynı zamanda Lingu olarak da kullandığımız CLT tekniğini anlatmaya geldik. Umarız ki sizler için faydalı olur.

Artık hepimizin de bildiği gibi dil öğrenmek demek artık sadece dilbilgisi kurallarını ezberlemek değil. Günümüz dünyasında ingilizce bilmek dilbilgisi kurallarından fazlasını bilmeyi gerektiriyor. CLT tekniği ise, İngilizce öğrenme sürecinizi gerçek hayattaki iletişim durumlarına odaklanarak yeniden tanımlıyor. Peki, CLT nedir ve nasıl çalışır? Detaylar için okumaya devam edin.

İletişimsel Dil Öğretimi (CLT) Nedir?

İletişimsel Dil Öğretim Tekniği(CLT), dil öğrenme sürecini iletişim odaklı bir şekilde ele alır. Bu yöntem, öğrencilerin gerçek hayatta karşılaşabilecekleri iletişim durumlarına hazırlanarak dil becerilerini geliştirmeye odaklanır. Dil öğrenme sürecini daha etkili ve keyifli hale getirir. Bu sebeple tüm Lingu eğitimleri CLT tekniği kullanılarak, yani iletişim odaklı olarak hazırlanmıştır.

CLT'nin Özellikleri Nelerdir?

İletişim odaklı yaklaşıma sahiptir: Dil öğrenme sürecini iletişim odaklı bir şekilde ele alır. Öğrenciler, gerçek hayatta karşılaşabilecekleri iletişim durumlarına hazırlanarak dil becerilerini geliştirirler.

Öğrenci merkezli yaklaşımı benimser: Öğrencilerin dil öğrenme sürecine daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlar. Grup çalışmaları, tartışmalar ve rol oyunları gibi etkinliklerle dil becerilerini geliştirmelerini sağlar.

Motive eden bir yapıya sahiptir: Dil öğrenme motivasyonunu artırır. İletişim odaklı yaklaşım, öğrencilerin dil öğrenme sürecine daha fazla motive olmalarını sağlar. Çünkü öğrendiklerini anında gerçek hayata uyarlayabilir hale gelirler.

Gerçek hayattan örneklerle çalışma sağlanır: Dil bilgisi kuralları, CLT'de gerçek hayattan örneklerle öğrencilere sunulur. Bu sayede, öğrenciler dil bilgisi kurallarını daha iyi anlarlar ve daha etkili bir şekilde kullanırlar.

CLT'nin Avantajları Nelerdir?

İletişim becerilerinin geliştirilmesini sağlar: Öğrenciler, CLT sayesinde iletişim becerilerini geliştirirler. Gerçek hayattan örneklerle dil öğrenme sürecine katılarak, dil becerilerini etkili bir şekilde kullanmayı öğrenirler.

Motivasyonun artırılmasına destek olur: İletişim odaklı yaklaşım, öğrencilerin dil öğrenme motivasyonunu artırır. Öğrendiklerini kolayca gerçek hayatta uygulayabilirler. Bu da dil öğrenmeyi sadece bir zorunluluk değil, keyifli bir deneyim haline getirir.

Dil bilgisi kurallarının anlaşılmasını kolaylaştırır: Dil bilgisi kuralları, gerçek hayattan örneklerle öğrencilere sunulur. Bu sayede, öğrenciler dil bilgisi kurallarını daha iyi anlarlar ve daha etkili bir şekilde kullanırlar. Ezber yöntemi gibi klasik tekniklere dayalı olmayan bu yöntem ile dil bilgisi kurallarını öğrenmek ve uygulamak kolaylaşır.

CLT Nasıl Uygulanır?

İletişim becerilerine odaklanır: Dil öğrenme sürecinde CLT tekniği , öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmeye odaklanır. Öğrenciler, gerçek hayatta karşılaşabilecekleri iletişim durumlarına hazırlanarak dil becerilerini geliştirirler.

Aktif katılımı teşvik eder: Öğrenciler, dil öğrenme sürecine aktif bir şekilde katılırlar. Grup çalışmaları, tartışmalar ve rol oyunları gibi etkinliklerle dil becerilerini geliştirirler.

Gerçek hayattan örneklerle Çalışılır: Dil bilgisi kuralları, CLT'de gerçek hayattan örneklerle öğrencilere sunulur. Bu sayede, öğrenciler dil bilgisi kurallarını daha iyi anlarlar ve daha etkili bir şekilde kullanırlar.

CLT Tekniğinin Dil Öğrenmede Önemi Nedir?

CLT öğrencilerin dil bilgisi kurallarını gerçek hayatta etkili bir şekilde kullanmalarını sağlar. Bu sayede dil öğrenme sürecini daha verimli ve keyifli hale getirir.

CLT dil öğrenme sürecini iletişim odaklı bir şekilde ele alarak, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeye odaklanır. Çünkü başta da dediğimiz gibi dil öğrenebilmek sadece dilbilgisi kurallarını ezberlemek değil, gerçek hayatta iletişim kurabilmek demektir.

Lingu Dil Okulu olarak, her öğrencinin dil öğrenme yolculuğunu kişisel, etkili ve keyifli hale getirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin dil öğrenimindeki başarısını sürekli olarak takip ediyor ve her bir öğrencinin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak için öğrenme deneyimlerini özelleştiriyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, dil öğrenmek bir maceradır ve her macera kendi hikayesini yaratır.

Yazımızın sonuna geldik, umarız ki sizin için de faydalı olmuştur. Yazılarımızın devamı için mail bültenimize abone olabilir, ayrıca aşağıdaki linkten Lingu ile ücretsiz deneme dersinizi hemen planlayabilirsiniz.

Hemen Ücretsiz Dene: https://www.lingu.com.tr/iletisim

Tekrardan görüşüne kadar kendinize çok iyi bakın. 

Sevgiler,